Среща за земеделието в Чешнегирово предизвика сериозен интерес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:49 / 05.12.2012Коментари ()1515
©
Повече от два часа продължи в село Чешнегирово срещата по актуални селскостопански теми, организирана от областния координатор на ГЕРБ Пловдив Област и групата на ГЕРБ в ОбС Садово. Обновената зала на читалището събра повече от 100 земеделски производители, дошли от цялата Община да чуят от първа ръка информация за възможността да кандидатстват за средства по европейските програми за подпомагане на земеделието и животновъдството, да питат и получат отговори за земеразделянето и ползването на земеделските земи.

Подробностите и процедурите, за които попитаха хората, разясняваха 3-ма експерти от МЗХ - Ана Петрова и Владислав Цветанов от Дирекция "Развитие на селските райони" и Петър Павлов от Дирекция "Директни плащания"; директорите на Областната земеделска служба Велина Панчева и на ДФ "Земеделие" Пловдив Йосиф Ячев, Татяна Богоева - главен директор ГД "Аграрно развитие" при Областната служба "Земеделие" Пловдив, Милена Илчева - началник на общинската служба по земеделие.

Срещата се организира само десетина дни, след като председателят на ОбС Садово Георги Буков и съветниците от ГЕРБ споделиха нуждата на местните стопани от повече информация на тема земеделие и животновъдство. "Хората останаха много доволни, тъй като това е първата среща от такъв мащаб в нашата община", коментира Буков.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Sreshta-za-zemedelieto-v-Cheshnegirovo-predizvika-seriozen-interes-400136
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.