110 възпитаници на МУ Пловдив получават дипломите си за лекари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:15 / 06.12.2012Коментари ()2864
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
След шестгодишно обучение 110 дипломанти на Медицински факултет на МУ Пловдив ще получат магистърските си дипломи за лекари по медицина. На 7 декември от 11.00 часа в залата на Драматичния театър в Пловдив (бул. "Княз Александър І Батенберг" №38) е тържествената промоция на випуск`2012. Тазгодишните дипломанти са 62-ят пореден випуск, който поставя свой рекорд - за първи път четирима са пълни отличници (от следването и от държавните изпити). Те ще бъдат удостоени с наградата "Златен хипократ", която има дава право на следдипломна специализация по избрана от тях специалност. 

Церемонията на тържеството се води от декана на факултета - доц. д-р Николай Бояджиев, дм, а за промотор (връчва дипломите и обявява завършилите за "пълноплавни лекари") е избран - доц. д-р Георги Паскалев, дм (дългогодишен ръководител катедра, декан и почетен ректор на Медицинския университет). По традиция промоциите на медиците в Медицински университет се отличават и са наситени със силни хуманни внушения към дипломантите като бъдещите пазители на нашето здраве.

Ректорът на Университета проф. Стефан Костянев, дмн ще поздрави дипломантите от името на академичната общност. След връчването на дипломите лекарите ще положат Хипократова клетва в присъствието на Академичната общност, родители и официални гости. 

На церемонията ще присъстват председателят на Комисията по здравеопазване към 41-вото Народно събрание - д-р Даниела Дариткова, заместник-министърът на здравеопазването Десислава Димитрова. Очакват се високопоставени официални гости от местната и държавна власт, генерални и почетни консули, декани от медицински факултети, представители на академичните среди.

От дипломираните 110 завършващи, 78 са български и 32-ма чуждестранни студенти (от Турция, Македония, Гърция, Испания, Русия и Швеция): 

- с "отличен" успех от следването и държавните изпити са 36 студенти;
- средният успех от следването на завършващите е мн. добър - 4.71, а от държавните изпити е мн. добър - 5,06.

Отличничката на випуска д-р Виктория Чолакова ще произнесе слово от името на българските студенти. Честта да чете Хипократовата клетва ще има вторият по успех отличник - д-р Костадин Чомпалов. Предвидени са предметни награди за всички с отличен успех.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/110-vuzpitanici-na-MU-Plovdiv-poluchavat-diplomite-si-za-lekari-400469
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.