Студено и мъгливо е утрото в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:25 / 08.12.2012Коментари ()1439
© Plovdiv24.bg
Студено и мъгливо е утрото в Пловдив, а температурата на въздуха е минус 2 градуса. Днес над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. Повече слънце ще има над Източна България. Ще се появи и усили вятърът от изток-югоизток. Максимални температури - предимно между 1° и 6°. Привечер на места в западните райони ще завали дъжд, по високите полета на Западна България, а през нощта и в северозападните райони - сняг. Тогава и вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне ново нахлуване на студен въздух. Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-ниско от средното за месеца и през деня отново ще започне да се понижава.

Над планините времето ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. След обяд в планинските масиви на Югозападна България ще завали сняг. Вятърът ще е много силен - в повечето райони бурен, от юг-югозапад. С него за кратко ще се пренася по-топъл въздух. Максимална температура на 1200 метра: 2-3°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието през деня облачността ще се увеличи. Все още без валеж. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури - до 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция да се усилва в следобедните часове. Температурата на морската вода е 9°.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Studeno-i-muglivo-e-utroto-v-Plovdiv-400836
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.