Пресконференция по повод Международния ден за правата на човека
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:34 / 08.12.2012Коментари ()1451
©
Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Пловдив, културен център-музей "Тракалт" и сдружение "Хуманитарни инициативи за Европейско развитие на България" организират пресконференция по повод Международния ден за правата на човека, под наслов "Обединени сили срещу трафика на хора", която ще се проведе на 10 декември 2012 г., от 13:00 ч. в Културен Център "Тракарт", Пловдив.

На пресконференцията ще присъстват Георги Иванов (Жорж Трак) - основател на културен център-музей "Тракарт", Пловдив, Панчо Панчев - председател на сдружение "Хуманитарни инициативи за Европейско развитие на България" и управител на Учебен център "Информа", гр. Пловдив и Огнян Фортунов - секретар на Местна комисия за борба с трафика на хора, Община Пловдив.

Събитието има за цел да отбележи края на информационната кампания на МКБТХ, гр. Пловдив, която стартира на 18 октомври 2012 г. - Европейския Ден за борба с трафика на хора, чиято цел е да се повиши обществената осведоменост и да се развие гражданска нетърпимост към явлението. В хода на пресконференцията ще бъде осветлена необходимостта от повишаване на културното и образователно ниво на застрашените от въвличане в трафик хора, ще бъдат обсъдени средствата, с които това може да се постигне, ще се очертаят специфични стратегии и методи за провеждането им в партньорство на институциите и структурите на гражданското общество.

Тази инициатива за обединяване на усилията на гражданското общество намира своето място непосредствено след приключването на Първата Международна конференция на експерти под надслов "Превенцията в действие: Преодоляване на причините за трафик на хора в Европа", която се проведе в София в периода 03-05 декември. На това важно събитие, организирано от Съвета на Европа и Националната комисия за борба с трафика на хора, бяха представени усилията и напредъка на страните в стремежа им за изкореняване на тази съвременна форма на робство. България е сред водещите в тази област. 

С обединението на усилията си участниците се стремят да отговорят на местно ниво на необходимостта от съвместна работа на държавните структури и институции с формированията на гражданското общество за преодоляване на духовната криза сред маргинализираните общности.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Preskonferenciya-po-povod-Mezhdunarodniya-den-za-pravata-na-choveka-400873
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.