Поредна иновация на РИО - Пловдив с ученическото портфолио
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:29 / 15.12.2012Коментари ()2410
Във връзка с плана на Министерството на образованието, младежта и науката за въвеждането на ученическото портфолио в основното и средно образование, Регионалният инспекторат по образованието - Пловдив организира мероприятие по представянето на три варианта.

Събитието ще се проведе на 17.12.2012 година /понеделник/ от 11 часа в конферентната зала на парк хотел "Империал" (ул. Лев Толстой, 6), като за участие са поканени всички директори от област Пловдив.

Според запитване сред директори, опитът, който те имат в областта на портфолиото, е нищожен. Това създава предпоставки за множество трудности и въпроси относно неговото създаване и практическото му приложение. В продължение на няколко месеца работна група с участието на експерти, директори и учители изготви няколко варианта на ученическото портфолио.

На срещата ще бъдат представени по един вариант за начален и за прогимназиален етап. Немалко фирми се надпреварват да организират обучения по темата, които в крайна сметка се съдържат само в теоретични заключения и напрактика са безполезни. Всъщност самото министерството все още не е одобрило какъвто и да е принцип за оформянето му или негови варианти. Досега ученическото портфолио се разбираше от всеки по различен начин.

За първи път РИО - Пловдив представя унифициран вариант, чиято конвертируемост осмисля и целта за създаването му. Огромният интерес експертите очакват да е насочен към третия разработен вариант на портфолиото - електронния. Трите варианта не са окончателни, те ще бъдат предложени за разглеждане от министъра, който трябва да си каже тежката дума. Участници в работната група споделят, че разработеният продукт е ноу-хау, създадено от практиката и насочено към нея. Това е поредната иновация на пловдивския инспекторат след създаването на двата електронни регистъра- за засрашени от отпадане ученици и този за ученици, станали жертва на насилие.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Poredna-inovaciya-na-RIO-Plovdiv-s-uchenicheskoto-portfolio-402660
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.