В СОУ "Пейо Яворов" Коледа идва с благотворителен базар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:15 / 17.12.2012Коментари ()2081
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "П. Кр. Яворов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес - 17 декември, в СОУ "Пейо Яворово" ще се открие традиционният коледен базар. Повече от десет години в училището има традиция в навечерието на най-светлия християнски празник един от кабинетите да се превръща в място за забавление, игри, положителни емоции и не на последно място за придобиване на търговски умения сред учащите. 

Както в предишните години, така и тази коледният базар ще продължи три дни. В инициативата могат да се включат всички ученици, които имат възможност и желание да донесат от домовете си нови предмети, които не ги използват,но в същото време могат да бъдат харесани от други за подаръци.

Наред с това на базара ще се предлагат и домашни вкусотии, изработени от учениците, които са традиционни за коледната трапеза. Цените на предлагани неща на базара ще бъдат на символични цени. По предложение на учениците, организатори на проявата, събраната сума ще бъде предадена на училищното настоятелство, което от своя страна пък ще използва парите за обогатяване на училишната база. По този начин базарът ще бъде с благотворителна цел.

Най-малките възпитаници на СОУ "Пейо Яворов" от начален курс, които тази година са 177 и са в 8 паралелки по специален начин също ще вземат участие в базара.

Директорът на училището Сашка Кръстева обясни, че учениците от 1 до 4 клас ще изработят украсата на залата и ще участват с културно-забавна програма по време на базара. Наред с това малчуганите се включват и в извънкласните занимания, които по желание на родителите са провеждат само и единствено в училището. 

Това са часове по чужди езици, модерни и народни танци, бойни изкуства и футбол.Отиващата си година е успешна за възпитаниците на Яворов, защото освен добри оценки от матурите и външното оценяване, спортистите във футбола, волейбола и баскетбола са завоювал първи места на редица местни и национални турнири.



Още по темата: общо новини по темата: 197
28.12.2013 »
24.12.2013 »
18.03.2013 »
12.03.2013 »
12.03.2013 »
10.03.2013 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-SOU-Peio-Yavorov-Koleda-idva-s-blagotvoritelen-bazar-402890
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.