Проведе се традиционният благотворителен коледен базар в ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:37 / 20.12.2012Коментари ()2588
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Всяка година в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово учениците от Гимназията по туризъм провеждат свой, също толкова вълнуващ и красив празник, празник на надеждата, човечността и доброто - Традиционния благотворителен коледен базар.

Неговият смисъл е в съпреживяването на празника, в трескавите приготовления на сувенири и лакомства, във веселото суетене около щандовете, във вълненията около елхата, в очакването на сбъднати желания. За да може всеки един възпитаник на Училището да изпита тези чувства, за да се сбъднат нечии мечти, Коледният базар в Гимназията по туризъм е с благотворителна цел.

Затова ученици и учители, целият колектив на Гимназията по туризъм благодари от все сърце на гостите, уважили поканата да се присъединят към празничната магия, завладяла Учебния ресторант на Гимназията.За да почувстват заедно с децата коледния дух, атмосферата на благотворителност, добро и красота, да поощрят старанието на учениците и споделят желанието им Коледа да се превърне наистина в светъл и топъл празник за всички възпитаници на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров".

А самите гости наистина почувстваха всичко това, срещнаха се със сърцати и талантливи млади хора. Направиха си снимки за спомен с Дядо Коледа и Снежанка и с една истинска коледарска дружина. Осмокласниците-коледари наричаха и благославяха - здраве, мир и берекет за всички! Изпълниха залата с много настроение и емоции. 

Всички присъстващи бяха впечат
©
лени от професионализма и изяществото, вложени в подредените и аранжирани щандове. На изисканите бутикови сладкарски изделия, приготвени от учениците от XI А клас в часовете по практика, биха завидели и професионални сладкари. На изделията на клуб "Карвинг", изработени от ученици от XI Г клас, бе отредено подобаващото им централно място в залата. Самите изделия спокойно може да бъдат произведения на изкуството. Интересът към тях бе огромен и всички се закупиха още в самото начало. 

Коледа е празник за всички! Учениците от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров"-Пловдив помогнаха това да се случи, тъй като средствата от Коледния благотворителен базар ще бъдат дарени на техни съученици в неравностойно материално положение.


Още по темата: общо новини по темата: 197
28.12.2013 »
24.12.2013 »
18.03.2013 »
12.03.2013 »
12.03.2013 »
10.03.2013 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Provede-se-tradicionniyat-blagotvoritelen-koleden-bazar-v-PGT-Prof-d-r-Asen-Zlatarov-403848
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.