Задържаха четирима заради 170 000 къса цигари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:50 / 20.12.2012Коментари ()1108
© Plovdiv24.bg
Служители от РУП - Асеновград са задържали четирима мъже при незаконна сделка с цигари без бандерол. Вчера около 6 часа на второстепенен път между селата Мулдава и Стоево автопатрул на районното управление забелязал спрени микробус "Пежо" и три леки автомобила - "Ситроен", "Опел" и "Фолксваген". При вида на униформените водачът на буса побягнал към близките храсти, но бил заловен. Установена е самоличността му - Д.С. /37 г./ от Асеновград. 

При последвало претърсване в товарната част на автомобила полицаите открили общо 170 000 къса цигари от марките "Дива слимс" и "Корсар" без платен акциз. Снета е самоличността и на шофьорите на другите три коли.
Ситроенът бил управляван от Р.А. /29 г./ от Асеновград, Опелът - от И.Л. /28 г./ от Маджарово, фолксвагенът - от Д.Н. /47 г./ от Хасково. 

Последният мъж е известен на полицията за търговия с акцизни стоки и осъждан. В хода на разследването станало ясно, че Д.С. имал уговорка с И.Л. и Д.Н. да им достави незаконните папироси. 

До мястото на срещата им Р.А. го придружавал с автомобила си, за да му осигури безпрепятствено придвижване. Четиримата са задържани за 24 часа в ареста на районното управление. Срещу Д.С. е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура - Асеновград.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zadurzhaha-chetirima-zaradi-170-000-kusa-cigari-403856
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.