Тодор Чонов: Умишлено се пускат слухове, че Ягодово ще се превърне в Катуница-2
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 04.01.2013Коментари ()4088
© Plovdiv24.bg
Тодор Чонов (вдясно)
Проблемите в пловдивското село Ягодово, където бяха отвлечени и върнати три ромчета-сурвакарчета, се преекспонира - някой умишлено се опитва да създава етническо напрежение между роми и българи, както стана в Катуница. Това коментира старши комисар Тодор Чонов, шеф на пловдивската полиция.

Той заяви, че в момента в Ягодово има засилено полицейско присъствие и допълнителен патрул, който е изпратен и ще остане там още няколко дни.

Според Чонов хората от селото, а и не само местни, умишлено пускат слухове, че всеки момент ще избухне война и ще станат сблъсъци като в Катуница.

"Категоричен съм, че проблеми няма", отсече пловдивският полицейски шеф. Двамата мъже, които са били на задната седалка на колата, натоварила децата, са разпитани и ще свидетелстват. Шофьорът, който се е гаврил с тях, е заявил лично пред Чонов, че поведението му не е било мотивирано етнически, а просто е бил много пиян. Мъжът е казал още, че определя действията си като шега.



Източник: БЛИЦ


Още по темата: общо новини по темата: 3
02.01.2013 »
02.01.2013 »
02.01.2013 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Todor-Chonov-Umishleno-se-puskat-sluhove-che-Yagodovo-shte-se-prevurne-v-Katunica-2-406414
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.