Български бутици фалират заради кризата при гърците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:25 / 06.01.2013Коментари ()3394
© Plovdiv24.bg
Български бутици в югозападните ни курорти масово фалират заради кризата при гърците и отказа им да пазаруват.

Основния контингент на клиентите в магазините за дрехи и обувки в Сандански бяха гръцките туристи. Сега обаче те спряха да харчат толкова много пари и бизнесът в южния град умира. Над 10 помещения на главната улица в града бяха освободени само в началото на тази година. Витрините на празните магазини осъмнаха с табели "Отдава се под наем" или "Тотална разпродажба".

Само за няколко месеца 30 търговци се отказаха от бизнеса си, сред тях са и някои от първите, започнали да въртят търговия преди 15 години. Отдават се под наем и над 20 помещения, общинска собственост, в централния базар втория етаж е затворен заради липса на наематели, вече пустее и една трета от първия етаж.

Наскоро помещение в центъра освободила дори Модна къща "Юнона", която облича фолк певиците. Изнесла се на странична улица, за да плаща по-нисък наем. Според търговците главната причина за ниските обороти е липсата на достатъчно гърци.

"Не тръгнат ли нещата в южната ни съседка, всички ни чака точно това - да затворим помещенията", това е мрачната прогноза на търговците в курортния град.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarski-butici-falirat-zaradi-krizata-pri-gurcite-406673
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.