Транспортни проблеми нищи ОбС на първата си сесия за годината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:50 / 20.01.2005Коментари ()1460
Протестиращи превозвачи посрещнаха общинските съветници пред осма палата в Панаирното градче, където днес се провежда първото за годината заседание на Общинския съвет в Пловдив. Десетте ощетени от конкурса за междуградски превози фирми настояват кметът д-р Чомаков да отмени заповедта, с която са прекратени договорите им за обслужване на оспорваните линии. Протестиращите днес поискаха оставката на кмета. Група от 19 общински съветници от "Коалиция за Пловдив" се обяви в подкрепа на протеста и настоява за извънредно заседание на местния парламент във връзка с възникналия проблем.
На днешната си сесия ОбС ще разгледа и искането на групата на ОДС да бъде отпуснат безлихвен кредит на "Градски транспорт" ООД. Както е известно, фирмата има задължения за над 2,5 млн лв., 600 хиляди от които са за горива. От месеци служителите на градския превозвач не получават редовно заплатите си.
Според предварително обявената програма ОбС днес трябва да разгледа и предложение на кмета на район "Централен" Александър Дяков за въвеждане на платен вход за автомобили в Стария град. За целта той предлага да се постави бариера на ул. "Съборна" да се взема такса от 2 лв. за целодневен престой. Отчитането ще става с фискално електронно устройство, монтирано до самата бариера. Постоянно живеещите в резервата ще получат карти с магнитен носител, за които ще трябва да заплатят по 15 лв. Безплатно ще влизат коли на полицията, Спешна помощ, пожарната, общината и съдебната система, аварийни автомобили на Енергото, Далекосъобщения и ВиК. Постъпващите средства ще се разпределят между "Общинска охрана" и кметството на район "Централен", което ще ги използва за ремонт на пътища.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Transportni-problemi-nishti-ObS-na-purvata-si-sesiya-za-godinata-4083
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.