Симфоничен концерт с диригент Георги Димитров представя Операта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 21.01.2013Коментари ()970
©
След големия успех на Популярният концерт, който изнесе Държавна опера Пловдив миналата седмица, този петък следва една много сериозна симфонична програма, която институцията е приготвила на своята любима публика. 

На 25 януари от 19 часа в Концертна зала ще се състои симфоничен концерт с диригент Георги Димитров. В програмата си той е включил увертюрата "Танхойзер" от Р. Вагнер, "Смъртта на Изолда" от операта "Тристан и Изолда" -отново от Вагнер, със солист - Линка Стоянова и "Симфония номер четири" от Р. Шуман.

За истинските почитатели на класическата музика в Пловдив това със сигурност ще бъде един наистина вълнуващ концерт. Георги Димитров, който е музикант от световна класа и е един от най-сериозните български диригенти, е дълбоко свързан с пловдивския оркестър. Неговите концерти винаги са били интересни за меломаните, а това, че не е стъпвал на пловдивска сцена повече от 3 години, ще допринесе още повече за превръщането на този концерт в празник за музикантите.

Пожелаваме ви приятни емоции с Държавна опера Пловдив, чиято концертна зала напоследък е винаги пълна с публика, затова побързайте да си набавите билети, за да не изпуснете този забележителен концерт.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Simfonichen-koncert-s-dirigent-Georgi-Dimitrov-predstavya-Operata-410016
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.