Първи детски кинофестивал стартира в събота в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:11 / 22.01.2013Коментари ()2605
©
От 26-ти януари до 10-ти март 2013 г. в кино "Лъки синема" в Пловдив ще се проведе първият детски кинофестивал. Прожекциите ще бъдат всички уикенди на посочения период от 11 и от 13 часа и ще бъдат безплатни за всички деца. През 14-те дни ще бъдат реализирани 28 прожекции на специално селектирани анимационни детски филми. 

"Очакваният зрителски интерес към фестивала е много голям поради реалната нужда от достъпен формат на кинопрожекции за деца в Пловдив. В момента повечето детски филми са излъчвани в 3D формат, което изключва посещението им от по-малките. Цената на билета също спира срещата на много деца с магията на седмото изкуство" - коментират организаторите на фестивала Борислав Лалев и Лили Бързева.

В програмата се открояват обичани детски истории като тези на "Мъпетите", "Мечо Пух", "Котаракът в чизми", "Приключенията на Сами", "Епоха на животните", "Гномео и Жулиета", "Ранго" и "Замбезия". Малките зрители ще могат да видят и анимационните екранизации на класиките "Питър Пан", "Тримата мускетари", "Робин Худ" и "Островът на съкровищата".

Детският кинофестивал се провежда със съдействието на Община Пловдив, под патронажа на заместник-кмета Стефан Стоянов.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Purvi-detski-kinofestival-startira-v-subota-v-Plovdiv-410406
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.