Областният управител уважи най-важния празник в китайския календар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 30.01.2013Коментари ()2104
Областният управител на област Пловдив и областен координатор на ПП ГЕРБ Пловдив област Здравко Димитров уважи най-важния празник в китайския календар - Китайската нова година. Снощи той присъства на тържеството по случай празника, организиран от Българо-китайската асоциация за бизнес и развитие в МОЛ "Галерия Пловдив".

На честването на Новата 2013 присъстваха дипломати, бизнесмени, представители на държавната и местна власт. След официалната част, в неформална обстановка, бяха обсъдени два предстоящи съвместни проекта - туристически форум в Пловдив и българска изложба в Шанхай. По време на срещата стана ясно още, че българското вино завоюва все по-значително място на китайския пазар. 

За Азия имат право да изнасят 14 винарни, които в края на 2012 година са доставили там над 1 милион бутилки от "елексира на боговете". Над 17% е ръстът в продажбите на българско вино за първите 9 месеца на 2012 г. спрямо същия период на миналата година, показва още статистиката на Агенцията за лозата. Освен за Китай бум в износа се отчита и към Виетнам и Япония. Запазили са се и традиционните пазари като чешкия, руския, полския и румънския.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oblastniyat-upravitel-uvazhi-nai-vazhniya-praznik-v-kitaiskiya-kalendar-412287
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.