Кметът на "Тракия" подкрепи кампанията "Отвори очи" за кучета-водачи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:00 / 04.02.2013Коментари ()1580
©
За първи път Пловдив подкрепя кампанията "Отвори очи" по инициатива на кмета на "Тракия" Костадин Димитров. По обществените места и заведения в района се разпространяват стикери с лого, което указва, че мястото е достъпно за кучета-водачи на незрящи хора. 

В много обществени места все още не допускат незрящи граждани с кучета-водачи, въпреки Закона за интеграция на хората с увреждания. До голяма степен това се дължи на погрешното схващане, че допускането на такова куче би отблъснало потенциални клиенти. Наредбите на Община Пловдив разграничават кучетата-водачи и гарантират възможността те да имат достъп до обществени места и градския транспорт, коментират от районната администрация.

"Всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да залепи на общественото място, което управлява, зеления стикер за кучета-водачи и така ще покаже, че ги допуска. Освен това много хора ще разберат, че и Вие подкрепяте тази хуманна кауза", апелира кметът на "Тракия" Костадин Димитров. Стикерите могат да се получат от кметството в район "Тракия" или да свалят от уебсайта - http://www.otvoriochi.com.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-na-Trakiya-podkrepi-kampaniyata-Otvori-ochi-za-kucheta-vodachi-413464
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.