Пловдивското пчеларско дружество чества юбилей
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 10.02.2013Коментари ()941
©
За 11 часа днес е обявено официалното откриване на изложбата базар на пчелните продукти в Дом на науката и техниката. Събитието слага начало на честванията на вековния юбилей на пловдивското пчеларско дружество "Акация-1899". 

Две основни цели си поставят те за юбилейната 2013 година: на все по-голям кръг от хора да демонстрират качествата на българския мед и с особена грижа към децата. Кулминациите на честванията са запланувани през март и септември 2013 г. - на  пролетния и есенен базари, когато в Пловдив се чакат гости и от Брюксел. 

С благословията на своя патрон Св. Харалампий, юбилярите се надяват да разкрият стогодишната си рецепта за своето браншово обединение и така да съдействат след век за създаването на Национална Асоцияция на пчеларите. 
 
От щаба по честванията твърдят, че в момента тече интензивен процес на съгласуване между отделните организации на база: добрите новини от Брюксел - европейски субсидии на кошер, не особено добрите новини около пчеларската програма и изпратената до Брюксел декларация на пловдивските пчелари в защита на забраната на неоникотиноидните препарати в земеделието, което би предотвратило разпространението на синдрома на празния кошер.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskoto-pchelarsko-druzhestvo-chestva-yubilei-414711
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.