Комисията за борба срещу противообществените прояви в "Южен" се отчете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:31 / 11.02.2013Коментари ()1073
©
Комисията за борба срещу противообществените прояви в район "Южен" с председател и.д. кмета Людмил Русанов проведе отчетно заседание за извършената дейност през 2012 г.

През годината са разгледани 25 възпитателни дела, спрямо 36 лица, от тях 14 са момичета и 22 момчета. Най-често делата са поради извършена кражба. По отношение на 6 лица комисията е предложила на съда да ги настани в интернат.

Комисията е извършела редица превантивна мероприятия като участие в проект "Детска полицейска академия" на НУ "Климент Охридски"; проведен тренинг обучение с педагогическия персонал на ЦДГ "Мая" на тема: "Често срещани проблеми при децата в детската градина. "Граници на компетентност на учителя - рискове и възможности за справяне"; проведено бе "Ателие з красота", в което с цел професионално ориентиране бяха организиране занятия за изработване на маникюр и прическа. 

По повод на коледните и новогодишни празници бяха осигурени подаръци за всички деца настанени в СПИ - гр. Стралджа, ПБД "Майка Тереза" и детска къща в кв. "Коматево".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Komisiyata-za-borba-sreshtu-protivoobshtestvenite-proyavi-v-Yuzhen-se-otchete-414889
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.