Рехабилитират пътища, преминаващи през Калековец, Стряма и Раковски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:50 / 13.02.2013Коментари ()1826
©
Днес на работна среща в Областна администрация кметовете на община "Марица", Раковски, управителят на Областно пътно управление и зам.-директорът на ВиК - Пловдив докладваха готовност за започване на работа по проектите за рехабилитация на пътните участъци - републиканския път II - 56 - Пловдив - Раковски - Брезово, преминаващи през населените места Калековец, Стряма, град Раковски - кв. "Парчевич" и кв. "Ген. Николаево". 

Успоредно с рехабилитацията на пътя трябва да се изгради планираната нова подземна инфраструктура в посочените населени места - водопроводи в Калековец и Стряма и канализация в Калековец. На срещата присъстваха специалисти от администрацията и зам.-областният управител Христо Грудев. 

Поради необходимостта от прецизна логистика и координация на тези проекти заради кратките срокове, страните, възложители на проектите, направиха план за работа с цел ефективното усвояване на планираните средства. По време на разговорите стана ясно, че пари за тези проекти са осигурени, избрани са изпълнителите и работата може да започне в най-скоро време, когато времето/атмосферното/ го позволи. 

На срещата стана ясно, че ВиК ще направят проекта, ще доставят тръбите, ще направят свързването и полагането на новия водопровод в Стряма, от АПИ се очаква да изкопаят канала, да заровят, трамбоват и направят пътя. 

В Калековец водното дружество се ангажира с изкопните дейности, с полагането и свързването на тръбите, след което изпълнителят ще възстанови пътя.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rehabilitirat-putishta-preminavashti-prez-Kalekovec-Stryama-i-Rakovski-415483
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.