Прокуратурата поиска отстраняване от длъжност на главния архитект на район ''Централен'' в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:01 / 24.01.2005Коментари ()707
Пловдивският окръжен съд утре ще разгледа искане на прокуратурата за отстраняване от длъжност на главния архитект на район "Централен" Михаил Богданов. Според обвинението, архитект Богданов "в качеството си на длъжностно лице е поискал дар, за да упражни влияние при вземане решение за приемане на архитектурен проект". Повод за обвинението е оплакване на концесионера на пазара на ул. "Младежка" Атанас Червенков, че архитектът е поискал от него сумата от 48 000 евро, като 38 хил. били за самия Богданов, а останалите 10 хил. - за главния архитект на града Емилия Божкова, която също ще се срещне с правосъдието по подозрение за длъжностно престъпление (вж: Андрей Атанасов потвърди, че срещу гл. арх. Емилия Божкова е заведено следствено дело.
Делото в Пловдивския окръжен съд ще се гледа утре от 14 ч. в зала №9. от дежурния съдия. Според Наказателно – процесуалния кодекс, когато обвинението е за умишлено престъпление, извършено във връзка с работата и има достатъчно основания да се счита, че служебното положение на лицето ще създаде пречки за обективното изясняване на делото, съдът може да го отстрани от длъжност, съобщиха от Съдебната палата.
Искането ще се разглежда в открито заседание с участието на прокурор, обвиняемия и неговия защитник.
Решението на съда подлежи на обжалване в 3 – дневен срок.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prokuraturata-poiska-otstranyavane-ot-dluzhnost-na-glavniya-arhitekt-na-raion-Centralen-v-Plovdiv-4157
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.