Снегът в Пловдив се стопи, на Пампорово достигна метър
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 26.01.2005Коментари ()724
От първия по-сериозен снеговалеж тази зима в Пловдив само ден по-късно остана блед спомен. Пътищата са чисти, но мокри и видимостта е намалена заради образувалата се рано сутринта мъгла.
Видимост до 100 метра има на автомагистрала "Тракия" и по пътя Пловдив - Асеновград, съобщават от Пътна полиция. Пътните настилки са мокри, а на много места в по-високите райони - заледени. По пътищата в родопската част на Пловдивска, Пазарджишка и Смолянска област автомобилите да са с вериги, а товарните - без ремаркета. С особено внимание да се пътува в районите на Клисура и Калофер. Пътят Лъки - Загражден е временно затворен, за целия зимен сезон остава затворен проходът Троян - Кърнаре.
Обилният снеговалеж през последните дни увеличи снежната покривка в планините. В Лъки тя е 30 см, по високите места на Родопите достигна до 80 см., на Пампорово е надхвърлила метър. Условията за ски са много добри, съобщават от планинските курорти Пампорово и Чепеларе. Пистите се обработват, всички съоръжения работят.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Snegut-v-Plovdiv-se-stopi-na-Pamporovo-dostigna-metur-4193
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.