Стартира строителната програма в "Централен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:46 / 07.03.2013Коментари ()4936
С изграждането на паркоместа в междублоковото пространство до ДКЦ 2, градоначалникът Иван Тотев и кметът на "Централен" Райна Петрова дадоха старт на строителната програма в района, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Част от облагородяването е и тоталната реконструкция на ул. "Спас Гинев", която според Петрова е в ужасно състояние - дупки, изкъртена настилка и т.н. По отсечката ще се извърши частично фрезоване, ремонт на пътната основа, направа на дъждоприемна шахта и масово изкърпване с плътен асфалтобетон от 4 см.

Тотев отново напомни как това, че бюджетът на Община Пловдив е приет през месец декември, а не както преди в началото на следващата година, дава възможност ремонтните дейности в града да стартират още сега, а не в началото или средата на лятото. 

"Няма друга община в България, в която ремонтите да започнат толкова рано", изрази категоричното си задоволство той. 

Програмата на "Централен" е голяма и е финансирана както от средствата от гаражи, така и от Голяма община. 

"Дофинансиране ще има за всички райони в Пловдив, а до края на следващата седмица ще дадем старт на строителните дейности и във всеки един от тях", каза още кметът.

През 2013 г. предстои подмяна и изкърпване на настилката на части от улиците "Пролет", Марица" и "Козлодуй", паважа пред бл. 100 на бул. "Васил Априлов",  по ул. "Д-р Г.М. Димитров" в участъка от "Кръстю Пастухов" до "Авксентий Велешки", асфалта на моста на р. Марица - бул. "Васил Априлов", както и на началото на двете улици вдясно по съоръжението. 

Ще се ремонтират тротоарните настилки по южната страна на ул."Петко Д. Петков" до църквата "Света Петка",  в участъка от ул. "Отец Паисий" до Археологическия подлез, както и пред няколко детски заведения в "Централен". Става въпрос за 45 кв.м пред ЦДГ Незабравка" и изцяло нов тротоар и ремонт на съществуващия пред входа на ЦДГ "Искра" на ул. "Младежка" 8. 

Компрометираните участъци на тротоарите от ул "Пролет" до ул. "Антим 1" №13 и на гърба на ул. "Христо Г. Данов" №7 също ще бъдат ремонтирани, както и пътната ивица на ул. "Тодор Влайков" №6.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Startira-stroitelnata-programa-v-Centralen-420120
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.