Изключително интересен млад цигулар гостува в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 15.03.2013Коментари ()1468
©
Днес от 19 часа в Концертна зала публиката на град Пловдив ще има възможност за първи път да се докосне до изкуството на един изключително интересен млад цигулар - Уго Тичати - звезда, обикаляща световните музикални сцени. 

Уго Тичати е започнал обучението си в Лондон, след което го продължава в университета в Торонто и след завършването си се премества в Швеция, където учи при руските цигулари Нина и Олег Балабина. Заедно с много стипендии Уго е носител на международните конкурси Джовани Таленти и Rovere d'Oro в Сан Бартоломео ал Маре, Италия (2002) и Купата на Менделсон в Бари, Италия (2004). Концертира активно в цял свят, само седмица след концерта си в Пловдив ще свири в Пекин. Често преподава и изнася майсторски класове, а страстта му е свързана с камерната и със съвременната музика.

Днес Уго Тичати ще бъде солист на Концерт номер 2 за цигулка и оркестър от Сергей Прокофиев. Свири на изключителен инструмент - цигулка, създадена от Джовани Батиста Гуаданини през 1751 г. в Милано. Целият концерт на Държавна опера Пловдив ще бъде посветен на руската музика. 

Другото произведение в програмата е Симфония номер пет от Дмитрий Шостакович. Диригент ще бъде още една млада звезда, пристигаща от чужбина - българинът Иво Венков, който вече е познат на пловдивската публика от миналия сезон и е очакван с голям интерес. Билети за концерта - на Касата на Държавна опера Пловдив на цени от 6, 8 и 10 лв.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izklyuchitelno-interesen-mlad-cigular-gostuva-v-Plovdiv-421579
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.