Осъден за измами български гражданин ще бъде депортиран от Канада
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:31 / 27.01.2005Коментари ()874
Български гражданин ще бъде депортиран от Канада за измами, съобщава местното издание "The Winnipeg Sun". 30-годишният Калин Чакъров вчера се е признал за виновен пред съда в Уинипег по пет обвинения за употреба на фалшиви документи и измама на магазини за електронна търговия в размер на хиляди долари.
Чакъров живее в града от три години и неколкократно е подавал молби за получаване на статут на бежанец, които били отхвърляни. Пред вероятността да бъде депортиран, Чакъров е “станал жертва” на престъпници, които му предложили възможност да спечели достатъчно пари, за да напусне града, пише изданието. Сънародникът открил банкова сметка под фалшва самоличност и скоро след това увеличил парите в нея до 19 хил. долара. Ударите извършвал заедно с неизвестен до момента съучастник. Двамата купили два телевизора с плазмени екрани, преносими компютри с DVD-устройства и друга техника на обща стойност 13 хил. долара. При ареста в дома му са открити няколко фалшиви документи за самоличност с различни имена, както и оборудване и материли за изработване н афалшиви документи.
Чакъров е осъден на 45 дни арест и глоба от 9500 долара. Случаят е поет от канадските имиграционни власти, които най-вероятно ще депортират българина до няколко дни.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Osuden-za-izmami-bulgarski-grazhdanin-shte-bude-deportiran-ot-Kanada-4225
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.