5 апарата ще дари "Галакси Пропърти Груп" за бебетата в УМБАЛ "Св. Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:03 / 26.03.2013Коментари ()1367
© Plovdiv24.bg
Пет животоспасяващи апарата на стойност 42 972 лева закупиха "Галакси Пропъри Груп" за неонатологичното отделение на УМБАЛ "Свети Георги". Неонатален инкубатор, пациентен монитор, перфузор, електрокардиограф и ехограф се оказаха най-необходимите към момента апарати за отделението. Апаратурата ще бъде доставена и монтирана в отделението в петък.

Апаратурата разполага с едногодишна гаранция и монтажът и поддръжката й ще бъдат изцяло обезпечени от фирмата доставчик. 

"Искахме да закупим максимално голям брой апарати, но приоритет за нас при избора беше качеството. В никакъв случай не можем да си позволим компромис в това отношение, когато става въпрос за живота и здравето на новородени бебета", заяви управителят на "Галакси Пропърти Груп" Галена Малинова. 

Неонаталният инкубатор, по-известен с наименованието "кувьоз", е закупен от унгарска компания, спечелила множество първи места в различни държави именно с този модел.

Съвсем наскоро беше проведена среща между ръководството на компанията, завеждащата на отделението по Неонатология на УМБАЛ Свети Георги" доц. д-р Мая Кръстева и фирмата доставчик на апаратурата. Целта на срещата беше да се коментират най-необходимите за отделението апарати. На срещата стана ясно, че отделението непрекъснато има нужда от нова апаратура заради непрекъснато увеличаващия се брой на родените недоносени бебета.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/5-aparata-shte-dari-Galaksi-Propurti-Grup-za-bebetata-v-UMBAL-Sv-Georgi-423570
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.