Очертават приоритетите в работата с деца, жертви на насилие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:04 / 26.03.2013Коментари ()1707
©
Работна среща-обучение на тема "Защитена среда за детето, участник в правни процедури" започна днес от 14 до 16.30 ч. в сградата на Центъра за обществена подкрепа, ул. "Неофит Бозвели" № 38.

На работната среща ще присъстват прокурори от Окръжна и Районна прокуратура - Пловдив, от Районните прокуратури в обхвата на действие на Окръжна Прокуратура - Пловдив, инспектори Детска педагогическа стая, специалисти от Дирекция "Социално подпомагане" и Дирекция "Социална политика" - Община Пловдив.

Срещата ще бъде открита от председателя на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов.

Целта на срещата е да се очертаят приоритетите в работата с деца, жертва на насилие или свидетели още в първоначалната фаза на процеса, така че да се минимизира травмата от многократни разпити, в присъствието на различни специалисти. 

На срещата ще бъдат представени тенденциите на национално ниво за реформа в правораздавателната система за деца, стандартите за разпит на деца, участници в правни процедури и как децата разкриват насилието. Ще бъде представена практиката за взаимодействие на местно ниво при използване на Специализирано помещение за изслушване/ разпит на деца, участници в правни процедури и екипът, обучен за работа в "Синя стая".

Работната среща - обучение е продължение на съвместната работа на КСУДС и партньорите, подписали споразумението за сътрудничество при използване на Специализираното помещение за изслушване на деца през месец юли 2012 г. От откриването на "Синята стая" до момента в нея е проведено изслушване / разпит на 8 деца, участващи в правни процедури на различни етапи от производството.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ochertavat-prioritetite-v-rabotata-s-deca-zhertvi-na-nasilie-423618
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.