Безплатно преглеждат детски зъбки в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:10 / 27.03.2013Коментари ()1979
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За седми пореден път Факултетът по дентална медицина на Медицински университет Пловдив стартира с детски празник "Красива усмивка" благотворителен "Месец на денталната профилактика на децата" в Пловдив.

Катедрата по детска дентална медицина при Медицински университет - Пловдив организира Месец на денталната профилактика и оралното здраве на децата, който ще се проведе от 30 март до 30 април 2013 г. Патрон на проявата е Ректорът на МУ-Пловдив - проф.д-р Стефан Костянев, дмн.

Основна цел на инициативите, включени в календара на месеца, е да се популяризират възможностите на катедрата по Детска дентална медицина за безплатни прегледи, консултации и лечение. 

На 30 март /събота/ 2013 г. от 10.30 часа, на територията на катедрата ще се състои празник за децата "Красива усмивка". Заедно със своите връстници в празника са поканени да участват деца със специфични здравословни проблеми, както и деца с неравностойно социално положение.

На желаещите ще бъдат направени безплатни прегледи и специализирани консултации от висококвалифицирани преподаватели. Децата и техните родители ще получат информация за правилното провеждане на орална хигиена и препоръки за добро орално здраве. За целта специално са изработени мотивационни материали, които ще се раздават на децата. Всички прояви ще се състоят в новата сграда на Факултета по дентална медицина на бул. "Христо Ботев" № 3.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bezplatno-preglezhdat-detski-zubki-v-Plovdiv-423744
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.