Времето и днес остава мрачно и студено
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:56 / 27.03.2013Коментари ()2300
© Plovdiv24.bg
Днес около пладне ще започнат превалявания, в Южна България от дъжд, в югоизточните райони от дъжд и сняг, в Северна България от сняг. Привечер за кратко и по високите полета на Западна България ще превали сняг. Вятърът в по-голямата част от страната ще бъде от изток-североизток, но по Черноморието ще се задържи умерен и силен от север. Максимални температури между 1° и 6°, само в крайните югозападни райони до 8-10°. Атмосферното налягане ще започне да се повишава, оставайки по-ниско от средното.

В планините ще е облачно, със предимно слаби снеговалежи. Вятърът по-високите части ще е умерен, променлив по посока. Застудява с около 2-4°, като на 1200 м.н.в температурата ще е около минус 2-3°, на 2000 м.н.в около минус 7°. Малко по-високи на тези височини ще са температурите в Рила и Пирин.

По Черноморието ще се задържи ветровито, със силен северен вятър. Ще има превалявания , предимно от сняг. Максимални температури от 0° по Северното до 4° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е до умерено 3-4 бала.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vremeto-i-dnes-ostava-mrachno-i-studeno-423759
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.