Започва традиционната "Седмица на гората" в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 01.04.2013Коментари ()731
© Plovdiv24.bg
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Със символично залесяване днес в двора на ЦДГ "Еделвайс" екипът на Регионална дирекция по горите - Пловдив, представители от горския бранш, съвместно с децата от градината, ще открият традиционната Седмица на гората". Експерти от дирекцията ще разкажат на малките природолюбители за живота в гората и хората, които се грижат за нея. 

На следващия ден в читалище "Иван Вазов" в Стария град ще бъде представена изложба на детски рисунки, изготвени от малчуганите от Дома за деца, лишени от родителски грижи "Олга Скобелева" - Пловдив. Служители на Регионалната дирекция, представители на фирми, лесовъди на частна лесовъдска практика и журналисти ще вземат участие в награждаването на отличилите се участници в конкурсите за рисунка, пластика и стихотворение на тема "Нашата гора".

Откриване на символичен герб на РДГ Пловдив, попълване на площта в денрологичната част на дирекцията с фиданки от местни дървесни видове и тържествено присъждане на приза "Лесовъд на 2012 г." за област Пловдив, са предвидените мероприятия на 03 април.

Горската седмица ще завърши със залесяване на фиданки в тревната площ до паметната плоча, открита през 2012 г., по случай 130 годишнината от началото на горската служба и горското дело в Пловдивския край.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochva-tradicionnata-Sedmica-na-gorata-v-Plovdiv-424532
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.