Пловдивските лекари се опитват да спасят мъж с малария
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 06.04.2013Коментари ()1943
© Plovdiv24.bg
39-годишен мъж от Крумовград, болен от малария, бере душа в Пловдивската инфекциозна клиника. Човекът бил на гурбет в Замбия, където работел като сондьор на нефтена станция. В момента пациентът е в кома и е на изкуствено дишане.
"Състоянието му не се подобрява, но и не се влошава. Опасността за живота му не е преминала", обясниха от клиниката. Лекарите приели пациента в края на март. Месец по-рано човекът бил лекуван от малария в южноафриканската страна, откъдето се върнал на 20 март.

Медиците в Пловдив установили, че той не е пиел задължителните медикаменти срещу малария, въпреки че от фирмата работодател твърдели, че са му осигурили такива, съобщава "Монитор". След като се върнал в България, болестта му рецидивирала. Мъжът не бил напълно излекуван и в началото личният му лекар помислил, че става дума за грип.

Объркването дошло и заради това, че съпругата и детето на пациента тогава били болни от вирусно заболяване. Преди седмица човекът бил докаран в Пловдив с линейка от Кърджали. Той вече имал стомашни кръвоизливи и започнал да повръща кръв. Специалистите успокояват, че няма опасност от разпространение на заразата, тъй като маларията се пренася от комари, каквито има само през лятото.

Източник: Блиц



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskite-lekari-se-opitvat-da-spasyat-muzh-s-malariya-425719
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.