Полифония от грамофони на Главната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:47 / 24.04.2013Коментари ()3688
© Plovdiv24.bg
Позабравени песни на Веселин Маринов, Куин и Битълс едновременно звучат на главната улица в Пловдив срещу сградата на Градската художествена галерия в инсталация от 16 грамофона. Звуците, обаче се възпроизвеждат само от 4, защото останалите не работят. Инициативата е по идея на фондация "Пловдив 2019", която има за цел да направи града под тепетата  Европейска столица на културата и на художествения директор Емил Миразчиев.

Инсталацията "Моята любима музика" стартира в 17 часа и ще продължи до полунощ. "Целта й е да се получи една полифония, какофония от звуци, както в една демокрация, в която всеки говори и всичко заедно се случва", коментира пред репортер на Plovdiv24.bg Емил Миразчиев. Той обясни, че все повече музикални устройства вече са дигитални и затова тази изложба използва само технологии, които са аналогови. 

Десетки граждани са дали на заем на организацията прибраните си отдавна грамофонни плочи със свои стари любими песни. След нощната акция  инсталацията ще участва като колективно художествено произведение в десетото юбилейно издание на престижния фестивал за съвременно изкуство Арт Позитив с тема "Аналогът като...". Той ще се проведе от петък до 19 май 2013 г. Миразчиев сподели, че следващите проекти на фондацията ще бъдат изненада за пловдивчани и дори медиите няма да знаят за тях дни преди да се състоят.



Полифония от грамофони на Главната


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Polifoniya-ot-gramofoni-na-Glavnata-429128
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.