Проведе се конкурс на тема "Практика в реална работна среда"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:02 / 26.04.2013Коментари ()1584
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ПГВАД "Хр. Ботев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Вчера в ПГВАД "Христо Ботев"-Пловдив се проведе конкурс на тема "Практика в реална работна среда". Партньори на събитието са организация "Уайс Мен Клуб" и Център за кариерно ориентиране - Пловдив.

Основна цел на "Уайс Мен Клуб" е да даде широки възможности за изява и социална активност на младите хора като им се предоставя възможност да придобият умения за изготвяне на проекти, работа в екип, доброволен труд и лидерски умения.

Форумът се организира съвместно с Център за кариерно ориентиране - Пловдив и е една от основните дейности "Популяризиране на професионалното образование" - "Училищни форуми по кариерно ориентиране" по проект "Система за кариерно ориентиране в училищното образование". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз. 

Организацията "Уайс Мен Клуб" се ангажира активно с изграждането на парк, който носи името на световно известният футболист и наш съгражданин Христо Стоичков.

Във връзка с оформяне визията на парка бе обявен конкурс с парични награди за учениците от ПГВАД. Задачата бе да представят свои идейни проекти за изграждане на съоръжението. 

В конкурса взеха участие ученици от VІІІ, X и XII клас, които се обучават по специалностите: "Мебелно производство", "Тапицерство и декораторство", "Проектиране и производство на вътрешно обзавеждане", "Производство на врати и прозорци" и "Дърворезно, амбалажно и паркетно производства". 

В рамките на няколко месеца учениците имаха възможност да приложат знанията си, получени в ПГВАД "Христо Ботев" от своите високо-квалифицирани учители по практика и на форума представиха своите идейни проекти за изграждане на съоръжението пред съучениците си от ПГВАД «Христо Ботев» и петчленно жури.

Екипите, спечелили І,ІІ и ІІІ място получиха парични награди в размер на 100,50 и 30 лева. 

Организацията "Уайс Мен Клуб" се ангажира да изгради специализиран сайт. Чрез него пловдивската общественост ще има възможност да участва в избора на най-добра идея и проект.

Училищният форум по кариерно ориентиране, организиран от ПГВАД "Христо Ботев" - Пловдив постигна напълно своята цел - стимулиране мотивацията на учениците за лична изява, уменията им за презентиране и да направи достояние на обществеността резултата от труда на учениците.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Provede-se-konkurs-na-tema-Praktika-v-realna-rabotna-sreda-429473
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.