НСБОП: Престъпни групировки влагат парите си в екотуризма
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:20 / 02.02.2005Коментари ()1564
Престъпни групировки влагат парите си в екотуризма - в строеж на хотели и заведения. Това заяви днес във Варна началникът на НСБОП генерал Валентин Петров. Според него голяма част от новите строежи са правени със средства с неясен произход, нямат и Акт 16. Освен Варна и Бургас това важи и за курортите Банско, Боровец и Пампорово, уточни антимафиот №1.
Ген. Петров заедно с главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов присъстваха днес на анализа за дейността на РДВР-Варна през миналата година.
Ген. Борисов призова кмета и областния управител на морския град да лобират за приемане на закон за проституцията. Проблемът е особено актуален за курортните места, каза Борисов. Той посочи като основна слабост, включително на варненската дирекция на вътрешните работи, кражбите на коли и тяхната разкриваемост. Нужни са и промени в текстовете за кражбите на коли, които да гарантират строги санкции за нарушителите, каза генералът. Друг недостатък в работата на полицията са домните кражби, чиято разкриваемост за страната е ниска - едва 35 процента.
Източник: varnapool.net


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/NSBOP-Prestupni-grupirovki-vlagat-parite-si-v-ekoturizma-4324
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.