40 нови пейки в парк "Лаута"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:54 / 27.05.2013Коментари ()4273
©
Монтирането на 40 чисто нови масивни модерни пейки започна от днес в парк "Лаута". Това е поредната стъпка, с която облагородяваме засега съществуващата зона за отдих по главната алея на площ от 850 метра, коментира кметът на район "Тракия" Костадин Димитров.

Стартиралото облагородяването на зоната за отдих по главната алея в "Лаута" е със средства на стойност 10 000 лева, отпуснати на районната администрация по спечеления от нея проект на тема "Обичам природата - и аз участвам", част от Националната кампания "За чиста околна среда - 2013г.", обявена от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ и Министерство на околната среда и водите.

"Част от проекта е и оформяне на растителността около новоизградената детска площадка, където ще бъдат засадени 20 дръвчета от вида червен дъб и черен бор. Проектът ще се изпълнява съвместно от район "Тракия", граждани-доброволци и ОП "Градини и паркове" и до 10 дни всеки, който използва парка за почивка, ще има нови удобства в зоната за отдих по главната алея", обеща Димитров.

"Участвахме в предоставената възможност, като вложихме усилия и креативност, ръководени изцяло от желанието ни да продължаваме да осигуряваме на жителите на района все повече подобрения на квартала, в който живеят. Доволен съм от старанието и професионализма на служителите от районната администрация, които подготвиха проекта, и съм изключително благодарен за оказаната подкрепа от страна на кмета на Община Пловдив Иван Тотев", подчерта кметът на "Тракия" Костадин Димитров.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/40-novi-peiki-v-park-Lauta-434658
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.