Пловдивски ученици се завърнаха от работна среща на Канарските острови
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:53 / 29.05.2013Коментари ()1482
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "К.Честеменски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Преди броени дни група ученици и учители от ОУ "Кочо Честеменски" се завърнаха от работна среща на Канарските острови. Посещението е част от участието на училището в двугодишен проект по програма "Коменски" за съвместно обучение с помощта на медиите, чрез създаване на web радио и телевизионни програми. Срещите с участниците от останалите 11 европейски страни се проведоха в Лас Палмас, административната столица на остров Гран Канария.

Учениците Симона Тонева, Ивиляна Димитрова, Евгени Генчев и Георги Хитров , водени от директорката на училището - Елена Налбантова и преподавателката по английски език Лесинска, представиха на своите връстници и колеги 3 кратки видеофилма - "Талантливите деца на училище "Кочо Честеменски", "Урок по български език" и " Йога" - филм за заниманията по йога в училище. Децата участваха в изработването и монтирането на филмите.

По време на престоя на острова те се запознаха с много деца от различни страни. Присъстваха в различни учебни часове. Направиха анкета сред участниците от всички страни и след обработването й, ще изготвят радиопредаване за мечтите на тийнейджърите и ще го представят на следващата работна среща.

Учителите обсъдиха идеи за по-доброто интегриране на създадените вече продукти в учебните програми, за включването на все повече деца в тези нови подходи за приобщаване на подрастващите към европейската култура и ценности. Дните бяха наситени с работа, дискусии и запознаване с образователната система в Испания. Не липсваше и културна програма. Децата посетиха къщата- музей на Христофор Колумб, където той е отсядал, за да зареди с вода и дърва своята галера преди всяко околосветско пътуване. Посетиха най-голямата катедрала в града "Св. Ана". 

Срещнахме се с кмета на района на стария град на Лас Палмас в сградата на най-старото кметство. Срещите ни със сърдечните домакини, с екзотичната природа на острова и с необятния Атлантически океан ще оставят многоцветни спомени в душите и сърцата на всички участници.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivski-uchenici-se-zavurnaha-ot-rabotna-sreshta-na-Kanarskite-ostrovi-434930
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.