Победителите в конкурса за есе ''Утрешна Европа - наше бъдеще'' ще бъдат наградени в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:23 / 04.02.2005Коментари ()1670
Най-добре представилите се ученици от годишния ученически конкурс за есе “Утрешна Европа - наше бъдеще” ще бъдат наградени на 08 февруари (вторник) в 11.30 ч. в Заседателна зала на Общината.
В конкурса, проведен под патронажа на кмета на Пловдив д-р Чомаков по инициатива на Пловдивския граждански клуб и с изключителното съдействие на Регионалния инспекторат по образование, взеха участие 122 деца, съобщи общинската пресслужба. Учениците са разпределени в три възрастови групи: 5-8 клас, 9-10 клас и 11-12 клас. По-голямата част от участниците са гимназисти. Децата са подготвяли есетата си от април до ноември, след което комисия от Националния инспекторат по образование оцени работите. Първо, второ и трето място ще има за всяка възрастова група, предвидени са и поощрителни награди. Конкурсът се провежда за втора година. За 2003 г. темата беше “Мъдростта на родовия корен - аз и мечтите ми”. И тази година най-силно е участието на ученици от ОМГ “Акад. К. Попов” и Хуманитарната гимназия. Сред активните участници са децата от СОУ “П.К.Яворов”, ОУ “Душо Хаджидеков” и ОУ “Яне Сандански”.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pobeditelite-v-konkursa-za-ese-Utreshna-Evropa-nashe-budeshte-shte-budat-nagradeni-v-Plovdiv-4353
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.