Шест кабинета на общопрактикуващи лекари бяха реновирани в ДКЦ-6
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:56 / 07.06.2013Коментари ()1842
©
Шест кабинета за общопрактикуващи лекари, детска и женска консултация, както и един специализиран неврологичен бяха реновирани в ДКЦ-6. Това съобщи управителят на здравното заведение д-р Цветана Пеева. Тя уточни, че ремонтите са на стойност 10 000 лева, като са обновени стени,тавани, подови настилки,врати, осветление, мивки и др. "Кабинетите в ДК- 6 са по на 50 години и са амортизирани. 

"Успяхме да направим по-добра обстановка за лекари и пациенти. Горди сме, че сме едно от малкото ДКЦ-та , което прави ремонти на кабинетите на джипита за собствена сметка", каза д-р Пеева.

Управителката изтъкна, че стремежът на ръководството е да създаде комфортни условия за болните и техните придружители. 

"Но силно сме разочаровани, че злонамерени лица непрекъснато извършват дребни кражби от общодостъпните помещения. Най-често задигат вентилатори, кранчета и лебедки от батерии, дръжки на врати, дозатори за сапун и други вещи от санитарните възли. Съвсем наскоро беше направен опит да бъде открадната отоплителна лира", каза д-р Пеева. 

От този месец ДКЦ 6 е сключило договор с Министерството на здравеопазването по програмата "Спри и се прегледай". Лекари ще извършват скрининг изследвания на два вида ракови заболявания - на маточната шийка и на дебелото черво. Всички пациенти ще получат покани за прегледите от здравното ведомство.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Shest-kabineta-na-obshtopraktikuvashti-lekari-byaha-renovirani-v-DKC-6-436579
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.