30 години затвор за двама, жестоко убили свой познат след пиянски запой
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:21 / 07.06.2013Коментари ()2654
© Plovdiv24.bg
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите Мартин Митев, 24 г. и Георги Димитров, 24 г. Те бяха признати за виновни в това, че на 13.03.2012 г. в гр. Пловдив умишлено са умъртвили Белин Вериньов, като Мартин Митев е извършил убийството с особена жестокост. 
 
Подсъдимият Мартин Митев беше осъден на 17 години затвор при първоначален строг режим.

Подсъдимият Георги Димитров беше осъден на 13 години затвор при първоначален строг режим.

Подсъдимите Митев и Димитров се познавали от няколко години и били в приятелски отношения. Двамата познавали Валентин Вълев, в чийто апартамент живеели Станимир Мутовски и пострадалият Белин Вериньов. Двамата подсъдими често посещавали апартамента на Вълев на ул. "Лотос" в Пловдив и заедно с Мутовски и Вериньов употребявали значителни количества алкохол.

На 13.03.2012 г. сутринта подсъдимите отишли на гости на Вълев и Вериньов и изпили литър и половина ракия. Когато алкохолът свършил, Вълев предложил да отидат до къщата на дядо му в с. Свежен, за да вземат оттам различни инструменти и старо желязо, които да продадат и с парите от продажбата им да си купят още алкохол. След като взели парите, се върнали в Пловдив и продължили да пият в апартамента на Вълев. 

По едно време подсъдимите започнали да смятат парите от продажбата на вещите и решили, че от получената сума липсват 30 лв. и че ги е взел Белин Вериньов. Започнали да го бият. Вериньов отричал, но Митев продължил да му нанася ожесточено удари, при което Вериньов изпаднал в безсъзнание. Подсъдимите продължили да пият и към 23.20 се прибрали. През нощта в резултата на многобройните наранявания от побоя - счупен череп и множество ребра, Вериньов починал. Подсъдимите са осъдени да заплатят солидарно на близките на пострадалия сумата от общо 300 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/30-godini-zatvor-za-dvama-zhestoko-ubili-svoi-poznat-sled-piyanski-zapoi-436662
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.