Над 150 противоградни ракети са изстреляни снощи над Съединение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:33 / 12.06.2013Коментари ()2065
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Кметът на община Съединение Георги Руменов посети пострадалото семейство в Точиларци, върху чиято къща падна отломка от противоградна ракета.

"Щетите, нанесени от капсулата, ще бъдат възстановни от Агенцията за борба с градушките. Община Съединение също има готовност да съдейства на семейството с каквото е необходимо за отстраняване щетите.", съобщи кметът на Съединение Георги Руменов. 

Снощи в района около 20,45 часа се е разразила голяма буря. От четирите площадките на територията на общината за противодействие с градушките са изтреляни над 150 ракети. Капсула от една ракета е паднала в къща от село Точиларци около 21,40 часа. 

"Над Съединение за 40 минути се изляха между 50-60 литра дъжд", съобщи още Георги Руменов. 

От отломката е образувана дупка в покрива и между гредореда на първия и втория етаж на къщата. Кметът Руменов се е запознал с проблема на място и е разговарял със семейството. Той ги е уверил, че ще получат пълно съдействие за възстановяване на щетите. 

В резултат на действията, градушка не е паднала. Поминъкът на хората от региона е земеделието и една градушка би унищожила насажденията.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Nad-150-protivogradni-raketi-sa-izstrelyani-snoshti-nad-Suedinenie-437419
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.