Ученици от ЕГ "Иван Вазов" играят театър на италиански език
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 25.06.2013Коментари ()1373
©
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
През учебната 2010-2011 г. в ЕГ "Иван Вазов" - Пловдив стартира проект "Театър на италиански език". Той се осъществява по идея на Грация Д'Амброзио, с подкрепата на Джузепе Де Франческо - почетен консул на Република Италия в Пловдив.

След две успешни постановки на италиански език по италиански автори, учениците от италианските паралелки на ЕГ "Иван Вазов" - Пловдив този сезон имаха смелостта да се впуснат в най-представителната литературна творба на Ренесанса в Италия - поемата "Бесният Орландо" на Лудовико Ариосто. Поезия, фантазия и магия се преплитат в историите за рицари, жени, любов и битки, магьосници и астронавти. Всички преминават през "Гората" - лабиринта на живота и дори отиват на Луната, за да достигнат своите желания.

25 ученици от 8 до 11 клас се въплъщават в образите на Бесния Орландо, рицарите Ферау и Сакрипанте, Руджиеро, Брадаманте, магьосницата Аталанте и летящия кон Хипгориф, принцесата на Катай - Анджелика, самият Лудовико Ариосто и неговата съпруга Алесандра и т.н.

Със специалното участие на Джузепе Де Франческо - гласът на Лудовико. Декорът, реквизита и рицарските аксесоари са изработени от самите участници и по тяхна идея.

Такъв проект се реализира за първи път в Пловдив и неговата цел е да бъде засилен интересът на учениците към италианския
©
езика, както и да има по-добър обмен между българската и италианската култура. Чрез средствата на театъра, преминавайки през играта и забавлението, да излязат от рамките на изучаване на езика в клас и да се създаде алтернативна форма за овладяване на езика - учене чрез преживяване . Освен това ще имат възможност да опознаят по-добре своите възможности, да развият личностните си качества и да придобият по-добро самочувствие.

Художествен ръководител, режисьор и постановчик е актрисата Даниела Танева- Костова.

Премиерата ще бъде днес от 19.00ч. в народно читалище "Христо Ботев" /бившето кино "Въстаник" в "Кючук Париж"/.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uchenici-ot-EG-Ivan-Vazov-igrayat-teatur-na-italianski-ezik-439700
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.