Пътната обстановка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:41 / 08.02.2005Коментари ()2016
След спирането на снеговалежите и на територията на страната пътната и метеорологична обстановка постепенно започва постепенно да се нормализира, но остава сложна, на места тежка. Въведени са редица ограничения по възлови пътни отсечки в различни региони на страната.
Снощи беше отменено бедственото положение в общините Стралджа, Тунджа, Болярово, Елхово, Лозница, Самуил, Цар Калоян, Завет, Кубрат, Исперих, Разград и Антоново. Остава в сила бедственото положение на цялата територия на областите Бургас, Варна, Добрич и Шумен и в общините Главиница, Кайнарджа и Ивайловград, съобщиха от "Гражданска защита". В 20 общини от различни области на страната продължава “бедственото положение”.
Пътищата са проходими при зимни условия с изключение на пътищата в Североизточна България, съобщават от Пътна полиция. Въведени са следните ограничения:
Варна: Автомагистрала “Хемус” в отсечката Шумен - Варна и всички пътища с изключение на пътя Варна - Зл. Пясъци -Албена - Балчик през града - Добрич са отворени за леки коли само с вериги.
Бургас: Слънчев бряг - Обзор, Айтос. Провадия, Дюлински проход - Средец - Ямбол, Босна - Варовник.
За да бъде доразчистен пътя днес по направлението Варна - Бургас през Слънчев бряг и Обзор, автомобили ще бъдат пропускани периодично през деня: от 10 до 11ч, от 14 до 15 ч и от 18 до 19 ч. По направлението Бургас - Варна ще може да се пътува между 12 и 13 ч. и от 16 до 17 ч. Разрешено е само с вериги, за товарните автомобили - без ремаркета и полуремаркета.
В Шуменско са частично затворени всички третокласни пътища. Въведени са промени в движението. От Шумен за Варна ще се пътува по стария път, от Варна за Шумен - по северното платно на автомагистрала “Хемус”. Южното платно ще бъде затворено за почистване от 8 до 17 часа.
В област Добрич са затворени всички пътища изключение на пътя Добрич - Балчик през града - Албена - Зл. Пясъци - Варна, Добрич - Крушари. Пътят Добрич - Тервел е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Отворен е за леки коли, но задължително с вериги.
В Силистренски регион всички пътища са отворени при зимни условия с изключение на Силистра - Добрич, като се преминава през Тервел, тъй като при с. Средище има навявания, които не са почистени.
В Пловдивска област остава затворен за товарни автомобили пътят Белица - Загражден.
В област Хасково временно са затворени пътищата Радовец - Студена и Устрем - Планиново.
Всички автомобили трябва да са с вериги по пътя Бургас - Малко Търново. Всички автомобили да бъдат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета - през проходите Петрохан и Ришки, Средец - Елхово, Вресово - Камчия, в целия район на Малко Търново, Хасковска и Кърджалийска област, Велинград - Сърница, Белово - Юндола, Пещера - Батак - Доспат, Сатовча - Доспат, Сливен - Ичера, Сливен - Стара река, Петолъчката - Котел - Омуртаг.
Само товарните автомобили да бъдат с вериги, без ремаркета и полуремаркета през прохода Шипка, Ивайлжовград - Любимец, Харманли - Тополовград и цялата Тополовградска община.
Товарните да бъдат без вериги, но и без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и по пътя Велинград - Аврамови колиби.
До 50 метра мъгла има в района на Велико Търново - Горна Оряховица, до 100 метра – по пътя Видин - Монтана и целия видински регион, до 200 метра - в с Българене, Плевенско.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Putnata-obstanovka-4409
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.