Съветник от ДПС все още окупира детска градина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:13 / 06.07.2013Коментари ()2388
© в."Марица"
Общинският съветник от ДПС Джамисет Джафер се разпорежда абсолютно незаконно в бивша детската градина "Изгрев" до пазара в Столипиново и е завзел близо декар общинска собственост. От кметството на район "Източен" обявиха, че са връчили заповед за неправомерно владеене на имота на Джафер през март, но и до момента той не е освободил неправомерно ползваните терени. Още през септември миналата година "Марица" алармира за самоуправството на Джафер след сигнал на районното мюфтийство, райкметът Петър Петров прати проверка, но девет месеца по-късно беззаконието продължава. Проверяващите тогава заявиха, че имотът не е отдаван под наем, нито пък са издавани разрешителни за каквито и да е ремонти и реконструкции. Бившата детска градина е затворена от 1996 година. От голяма община също обещаха да направят проверка по случая. От двора на някогашната забавачка вече са останали само основите.

Ограден е с телена мрежа. Идеята е там да се организират сватбени ритуали на открито. Новото отпреди няколко месеца е автопаркингът, който Джафер отдавал под наем. Непосредствено до остатъците от сградата има вход за фитнес зала, която също е на Джафер. В близост до обезкостената бивша забавачка, в нейна прилежаща площ, се намира и къщата на общинския съветник, за която от мюфтийството също твърдят, че е незаконна.

От кметството на район "Източен" потвърдиха, че на ул. "Елба" 10, където се намира недовършената детска градина, е констатирано незаконно строителство, извършено от Джамисет Джафер. Констативният акт е съставен през март и в него е посочено, че Джафер е завладял неправомерно близо 60 квадратни метра от общинския имот, разказа вчера Йовка Гудева, експерт по незаконното строителство в кметството. След като съветникът от ДПС не е възразил срещу констатациите, кметът Петър Петров е издал заповед за изземване на имота. Според служителката фитнесът е построен незаконно, а имотът и до днес не е върнат на общината.

Разпореждането с детската градина не е в нашите правомощия, затова написахме писмо до голямата община, разказа Йовка Гудева. В писмото са питали какви са намеренията за този имот. Кметът Иван Тотев е уведомен за казуса, допълни Петър Петров.

В "Източен" нямат информация дали къщата на Джафер е законна. За паркинга казаха, че не е вид строителство, затова не е включен в заповедта за изземване, а само фитнесът.

"Не съм ограждал детската градина, нищо незаконно не съм направил. Фитнесът, за който ме питате, не е мой, а що се отнася до къщата, вече съм подал документи и в най-скоро време чакам да бъде узаконена. Не знам защо замесват името ми, заяви пред "Марица" общинският съветник.

В момента джамийското настоятелство води три дела срещу него. Първото е за това, че е издавал и подпечатвал анекси и е сключвал еднолични споразумения за ремонти на вакъфи, които не са извършвани. Джафер все още не е върнал печата и документацията на настоятелството, на което е бил председател преди 2008 година, за което е второто дело. Третото е за незаконно стопанисван преди време етаж на ул. "Райко Даскалов", също вакъфски имот.

Източник: в. "Марица"



Още по темата: общо новини по темата: 1
25.05.2012 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Suvetnik-ot-DPS-vse-oshte-okupira-detska-gradina-441661
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.