ПУ стартира проект за 250 000 лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 16.07.2013Коментари ()1599
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Най-новия си спечелен проект - "Пазарно ориентирани модули в хуманитарните професионални направления", ще представи на пресконференция днес, 16 юли, Филологическият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Общата стойност е 249 923.67 лв., а продължителността му - 20 месеца, обясни ръководителят на проекта доц. д-р Станка Козарова.

По сключен договор BG051PO001-3.1.07-0024 Филологическият факултет ще изпълнява дейностите съвместно с компанията за аутсорсинг услуги "Софика Груп" АД и електронната медия "Под тепето" ООД. Реалните потребители са 2000 студенти от двете хуманитарни направления, по които се обучават студентите във Филологическия факултет: "Филология" и "Педагогика на обучението по...". Техните академични знания ще се адаптират и надградят в съответствие с динамиката на потребностите на пазара на труда чрез създаване на пазарно ориентирани модули в учебните планове и програми.

Сред специфичните цели на проекта е да се извършат двупосочни анализи: "Филологически факултет - пазар на труда", за да се установи какъв потенциал има факултетът да отговори на новите потребности на пазара, от една страна. От друга страна ще се изследват и търсенията на пазара - какви изисквания за нови умения, нагласи и компетентности има към специалистите на факултета, както и нови методи на преподаване. Ще бъдат регистрирани и "дефицитите" в учебните планове и програми и ще се изготвят предложения за адаптиране и надграждане чрез създаване на пазарно ориентирани модули.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз по Схема BG051PO001-3.1.07 "Актуализиране на учебните програми във висшето образование в съответствие с изискванията на пазара на труда".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/PU-startira-proekt-za-250-000-leva-443332
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.