БНБ разреши на "Банк Аустрия" да купи 99.91% от “Банка Хеброс” АД
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:07 / 09.02.2005Коментари ()998
Подуправителят на БНБ, ръководещ управление “Банков надзор”, издаде разрешение на “Банк Аустрия Кредитанщалт” АГ да придобие общо пряко и косвено участие до 99.91 на сто от капитала на “Банка Хеброс” АД, Пловдив.
В началото на месец ноември 2004 година Банк Аустрия Кредитанщалт и HVB Bank Biochim ("Ейч Ви Би Банк Биохим") подписаха договор със собствениците на Хеброс Банк – SWC B.V. и SWR Investments Ltd. да закупят 99.9% от акциите в капитала на Банката. Договорът, подписан във Виена, е резултат от приключването на процеса на дю дилиджънс (предварително проучване) от страна на Банк Аустрия Кредитанщалт и нейното българско дружество – HVB Bank Biochim. За финализиране на продажбата се чакаше да се получат всички необходими регулаторни одобрения, включително и разрешение от Българската Народна Банка.
От 2000 година досега Хеброс Банк бе изцяло преструктурирана. Значителни средства са инвестирани в напълно подновена компютърна система, инфраструктура, обучение на служителите и в подобряване на обслужването. През 2004 год. Банката централизира своите бек офис дейности, като едновременно с това продължи да развива мрежата си от центрове за продажби и да разширява продуктовото си портфолио. Сред последните успехи е стартирането на кредитни карти за физически лица и на специално разработени продукти за нуждите на малкия и средния бизнес.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/BNB-razreshi-na-Bank-Austriya-da-kupi-9991-ot-Banka-Hebros-AD-4434
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.