Златен медал за ансамбъл от Брестник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:14 / 21.07.2013Коментари ()1219
©
Ансамбълът за народни песни и танци към читалище "Саморазвитие-1924 година" в село Брестник спечели първо място и донесе златен медал, съобщиха от Община "Родопи". 20 певици от ансамбъла при първата си изява покориха публиката и журито в Осмия международен фолклорен фестивал "Песни и танци без граници" - гр. Свиленград 2013 година. Читалището е създадено преди 88 години, като от него са излезли много от талантите на Брестник, подчертават от ансамбъла. 1958 година е рождената година на народния хор. 

Достатъчно време за да се завоюват много сцени и много отличия. Носител на лауреатски звания, грамоти, дипломи от Еuro folk, Балкан фолк, Копривщица, Рожен, Дорково и Свиленград. Сега ансамбълът отново репетира и печели златен медал при първата си изява. 

"Всеки човек има своя мечта. И ние имаме своя. В ансамбъла в скоро време да се включат и деца танцьори, които вече репетират. Прожекторите по сцените да осветяват талантите на три поколения. Вярваме, че това ще се осъществи", казват талантливите певици.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zlaten-medal-za-ansambul-ot-Brestnik-444246
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.