Кметът на "Северен" проведе среща с жителите на кв. "Гаганица"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:12 / 23.07.2013Коментари ()1704
©
Кметът на район "Северен" Ральо Ралев се срещна снощи с жители на кв. "Гаганица" и разговаря с тях по наболели проблеми. Най-сериозният е канализацията в квартала, споделиха хората. 

"Има изготвен проект за главен колектор още от предходния мандат, но реализацията му е много скъпа - около 2.5 милиона лева. В момента районното кметство няма възможност да осигури такава голяма сума. Тъй като проблемът е много сериозен, ще направим всичко възможно да го решим", обеща Ралев. 

Кметът се ангажира проектът да бъде заложен в бюджета за 2014 г. Изпълнението ще е поетапно, но още през следващата година ще започне реализацията на първия етап. Вторият акцент в разговора бе желанието на хората да се изгради детска площадка и да се подобри инфраструктурата в района на прелеза. 

Ралев обясни, че тази идея ще се реализира през 2014 г. Още сега обаче започва подготовката на терена за изграждане на детската площадка - обраслото в момента с треви и храсти място ще бъде почистено, след което ще се направи тротоарна настилка, за да може хората да преминават през прелеза и в дъждовно време.

Служителите от отдел "Екология" заедно с ОП "Градини и паркове" започват санитарно почистване на дърветата и храстите в кв. "Гаганица", съобщи на гражданите районният кмет. Едновременно с това ще бъдат репатрирани и изоставени по улиците автомобили. 

"Целта ни е кв. "Гаганица" да се превърне в привлекателен за живот и отдих микрорайон", обобщи Ральо Ралев.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-na-Severen-provede-sreshta-s-zhitelite-na-kv-Gaganica-444591
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.