РИОСВ-Пловдив със серия санкции към нарушители след сигнали на граждани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:40 / 06.08.2013Коментари ()2523
©
Снимка Архив
Две имуществени санкции на обща стойност 60 000 лв. наложи РИОСВ-Пловдив на община «Родопи» през месец юли за неизпълнение на изискване на Закона за управление на отпадъците. Общината не е направила четири поредни отчисления - за периода от януари до април за депонираните отпадъци на депото за строителни отпадъци край Първенец.

В резултат на контролната дейност на инспекцията е наложена глоба от 5 000 лв. на кмета на община Карлово за това, че е допуснал натрупване на отпадъци на неразрешени места и не е организирал почистването им. Санкция в размер на 2000 лв. е наложена на «Нара Гео» ООД, с. Отец Паисиево за това, че е отказан достъп на проверяващите до котелна централа и до лагуна за улавяне на отработени розови джибри, разположени на територията на площадката, с което е осуетено установяването на потенциални източници за замърсяване на околната среда.

Санкция в същия размер е наложена и на «НЕЛ-КА» ООД, с. Тополово за неподдържане на досиета за изправността на хладилните инсталации. Наказателно постановление за налагане на текуща месечна санкция в размер на 2332,21 лв. е издадено през юли на «Дружба Стъкларски заводи» АД, площадка Пловдив за установени превишения на нормите на допустими емисии на вредни вещества в отпадъчните газове. За същото нарушение е наложена еднократна санкция в размер на 51.10 лв на «Българска роза» АД, Карлово.

През юли експертите от РИОСВ-Пловдив извършиха 141 проверки на 132 обекта, като 30 от проверките са по сигнали, получени на «Зеления телефон» на инспекцията и по жалби на граждани.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/RIOSV-Plovdiv-sus-seriya-sankcii-kum-narushiteli-sled-signali-na-grazhdani-447177
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.