Разясняват какъв да е грамажът на храната в детските кухни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:32 / 08.10.2013Коментари ()5380
© Plovdiv24.bg
Днес в Община Пловдив зам.-кметът Розалин Петков събира експертите по здравеопазване от 6-те района на града заради оплакванията на родители за намален грамаж на храната от детските кухни, предаде репортер на Plovdiv24.bg. За проверката на РЗИ по казуса писахме още в събота. Очаква се на срещата да присъства и общинската съветничка д-р Лилия Учкунова, както и представители на РЗИ Пловдив.

Както вече ви информирахме, на служителите на районните администрации ще бъде разяснена Наредба №2 за здравословното хранене на децата от 0 до 3 години в детските заведения и детските кухни, тъй като според Петков недоразумението с по-малкия грамаж се е получило заради неправилно тълкуване на документа.

Един от сигналите, които получихме е от "Южен". От детска кухня "Звездичка" в района е било съобщено на родители, че започва да се прилага Наредба 2, според която децата до 3 години ще получават по-малко храна. 

"Досега грамажът на едно ястие беше 230 грама, а по информацията, получена от разливочния пункт, ще бъде по 130 грама за основно ястие и 50 грама за супа", алармира ни миналато седмица наша читателка.

От Община Пловдив бяха запознати със случая. Постъпили са същите сигнали и от други райони на града, съобщи самият Петков тогава пред наш репортер.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razyasnyavat-kakuv-da-e-gramazhut-na-hranata-v-detskite-kuhni-457861
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.