Стив Ротъри от големите "Мерилиън" идва в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:00 / 19.10.2013Коментари ()1861
©
Стив Ротъри, китаристът и основател на британските рок легенди "Мерилиън", ще представи своя изискан и мелодичен стил на свирене на пловдивския фестивал на китарата заедно със звездите на Британската китарна академия(BGA). Събитието ще се състои днес от 19.00 часа в Дома на културата "Борис Христов".

Стив e разработил оригинални идеи, специално за фестивала и е подбрал група от великолепни музиканти, с които да ги изпълни: Dave Foster (китара), Yatim Halimi (бас) and Leon Parr (ударни). Предстои ни да се насладим на един изключително интересен концерт. Ангажиментите с Marillion и BGA рядко
позволяват на британския китарист да изпълни солови творби и шансът, който Община Пловдив и Есенният Салон на Изкуствата ни предоставят, не бива да се пропуска!

Повече от 30 години Стив Родъри изгражда своя стил на китарист в групата, определяна като "най-страхотната банда, за която никога не сте чували" и "най-добре пазената тайна на музикалната индустрия", но и като "спасителите на прогресив рока" и една от най-иновативните съвременни банди. През всички тези години Marillion не престават да творят и да преоткриват себе си, без да робуват на стил или пазарни предпочитания.

Мелодиите на Родъри са лесно разпознаваеми, многопластови музикални пейзажи, наситени с емоция. Творчеството му е подчинено на търсенето на точния звук за дадена песен, необременен от стремеж към самоизтъкване. Впечатляващо е и изключителното му умение и прецизност в използването на различни ефекти и технически средства при музицирането.

Извън Marillion Стив Родъри твори в соловия си проект The Wishing Tree, с който има издадени два албума. Участва в проекти на Jadis, Gazpacho, John Wesley, Mr. So & So и Steve Hackett.

През 2011г. създава Британската Китарна Академия (British Guitar Academy), чиято цел е да помогне на музикантите да развият не само техника, но и креативност и индивидуалност. За инструктори са събрани едни от най-добрите китаристи на Великобритания, които предават своите знания и опит на по-широката аудитория чрез поредица от семинари и майсторски класове.

Билети на цени от 10 лв. на касата пред Общината и в системата на Ивентим.



Още по темата: общо новини по темата: 14
14.10.2013 »
09.10.2013 »
07.10.2013 »
25.09.2013 »
23.09.2013 »
22.09.2013 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stiv-Roturi-ot-golemite-Meriliun-idva-v-Plovdiv-459751
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.