Полски езиковед ръководи езикова работилница в ПУ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 30.10.2013Коментари ()1273
©
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Езикова работилница "Изкуството да общуваме" под ръководството на известния полски езиковед проф. Йежи Бралчик ще се проведе днес, 30 октомври, от 11:00 ч. в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Това съобщиха от висшето училище.

Нетрадиционният уъркшоп се организира съвместно от Полския културен институт и Филологическия факултет и е предназначен основно за студентите полонисти от специалността "Славянска филология".

Проф. Йежи Бралчик е специалист в областта на езика на медиите, рекламата и политиката. Преподава във Висшето училище по социална психология във Варшава и в Института по журналистика на Варшавския университет. Член на президиума на Съвета по полски език към Полската академия на науките, Полското езиковедско дружество и Комитета по езикознание на ПАН. 

В TVP Polonia е водил седмичната програма "Mówi się" ("Казва се..." oт 2001 дo 2007), в TVN Lingua програмата "Na słówkо". В Полското радио води всеки ден програмата "Słowo o słowie" ("Дума за думата"). Пише фейлетони за месечното списание "Wiedza i Życie". Aвтор на многобройни книги, посветени на езикознанието.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Polski-ezikoved-rukovodi-ezikova-rabotilnica-v-PU-461561
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.