В "Тракия" искат удължаване на зеленото на светофара до блок 1
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:50 / 02.11.2013Коментари ()3304
© Plovdiv24.bg
Снимка Архив
За светофар в "Тракия" до блок 1, сменящ се приблизително на 5-8 секунди, което прави пресичането на пешеходци невъзможно, сигнализира на редакционната поща на сайта наш читател.

"Здравейте, Plovdiv24.bg. Моля ви за съдействие от ваша страна за незначителен на пръв поглед проблем, но касаещ както мен, така и много хора. Става въпрос за светофара на бул."Освобождение" в ж.к. "Тракия" от страната на автобусната спирка на клуб "Галакси", уточнява жителят на района.

По думите му, бързата смяна в светлинното регулиране  затруднява преминаващите пешеходци да пресекат и двете платна на булеварда.

"Вариантите са два: много бързо да вървиш, подтичвайки си, за да пресечеш и двете платна наведнъж, или да вървиш много бавно, пресичайки само едното, да починеш малко в средата на булеварда в указаното за пешеходци тротоарно място и когато светне зелено, пак да се устремиш да стъпиш към желания бордюр на отсрещната страна и да отдъхнеш, че коли няма.

Свидетел съм на това как майка с количка през лятото се спъна, чехлата й се отхлузи, върна се назад една крачка да си сложи чехлата и през това време светна червено и тя пак се върна, за да изчака зелената светлина, както и на много други подобни случки.

А да не говорим как колите, завиващи към платното на булеварда се изстрелват зад гърба ти, щом понечиш да пресечеш платното на дългоочакваното зелено. Това е голям град и голям булевард. В крайна сметка 5 секунди не са достатъчни, за да пресече човек. В София и Пазарджик например много от светофарите стоят на зелено 50-60 секунди", завършва писмото на жителят на района.

"Това едва ли е така. Не е възможно зелената светлина да трае само 5-8 секунди. Минимум 12,13 секунди светят светофарите за пешеходците, а ако някой от тях не успее да пресече за това време, изчаква в разделителната ивица, докато отново светне зелено. Въпреки това се ангажирам, ще проверим сигнала на вашия читател", заяви за репортер на сайта шефа на ОП "Организация и контрол на транспорта" Никола Янакиев, потърсен за коментар по случая.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Trakiya-iskat-udulzhavane-na-zelenoto-na-svetofara-do-blok-1-462130
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.